Nord-Korea bekrefter «vellykket» rakettoppskytning

Folk går forbi en TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul som viser arkivbilder fra en av nabolandets rakettester. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/NTB scanpix.
Folk går forbi en TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul som viser arkivbilder fra en av nabolandets rakettester. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har testet en mellomdistanserakett. Raketten er av en type som er langt raskere og enklere å ta i bruk enn dem landet har testet tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raketten som ble testet heter Pukguksong-2, og er en landbasert versjon av Nord-Koreas ubåtraketter. Raketten bruker fast drivstoff, noe som gjør det mulig å sende den raskt av sted. Dermed er tiden man har til rådighet for å avverge en oppskyting markert kortere.

Tidligere har tilnærmet alle Nord-Koreas raketter brukt flytende drivstoff, som er tidkrevende å fylle.

–Med stolthet kunne Kim Jong-un konstatere at rakettens treffsikkerhet er svært god og at Pukguksong-2 er et svært vellykket strategisk våpen som han godkjenner for bruk, opplyser det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Raketten ble skutt opp fra et område nær Pukchang i provinsen Sør-Pyongan, nord for hovedstaden Pyongyang, og fløy østover i rundt 500 kilometer over Japanhavet, heter det i en melding fra Sør-Koreas forsvar.

Sør-Koreas president Moon Jae-in innkalte regjeringens sikkerhetsråd til møte for å diskutere oppskytingen, og er sammen med USA klar til å handle dersom det kommer flere tegn på provoserende handlinger, opplyser kontoret hans.