Militærkilde: Over 140 drept i angrep mot flybase i Libya

En militærkilde sier til AFP at 141 mennesker ble drept da en regjeringslojal milits angrep en militærbase i Sør-Libya som kontrolleres av rivaliserende milits.

FN-utsending Martin Kobler slo tidligere fredag alarm etter angrepet, som skjedde på Brak al-Shati-basen dagen før.

– Jeg er opprørt over rapportene om betydelige antall drepte og sårede, inkludert sivile, samt rapporter om utenomrettslige henrettelser som kan ha funnet sted, sier Kobler i en uttalelse.

Det finnes ingen uavhengige anslag på hvor mange som ble drept, men libyske medier melder om minst 60 døde. Nyhetsbyrået AFP siterer fredag kveld en ikke navngitt militærkilde som oppgir at 141 personer ble drept.

Det var medlemmer av militsen Tredje styrke, som er lojal til den FN-støttede samlingsregjeringen i landet, som ifølge AFP gikk til angrep torsdag. Angrepet var rettet mot en flybase som brukes av opprørsgeneralen Khalifa Haftars selverklærte Libyas nasjonalhær (LNA).

Samlingsregjeringen sier i en uttalelse fredag kveld at en granskingskommisjon er opprettet for å etterforske angrepet. Regjeringens forsvarsminister og sjefen for Tredje styrke er suspendert inntil videre, heter det.

Populært