Meny

Minst 25 palestinere såret i voldsomme protester

Demonstranter løper fra tåregassen ved den israelske grensa øst for Gaza by fredag. Innbyggerne på Gazastripen kaster jevnlig stein mot israelske soldater som holder vakt ved betong- og metallsperringene. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Demonstranter løper fra tåregassen ved den israelske grensa øst for Gaza by fredag. Innbyggerne på Gazastripen kaster jevnlig stein mot israelske soldater som holder vakt ved betong- og metallsperringene. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Rundt 25 mennesker ble såret på den okkuperte Vestbredden og på Gazastripen under støttedemonstrasjoner for palestinske fanger som sultestreiker i Israel.

Det palestinske helsedepartementet opplyser at fem personer ble såret av skarpe skudd, mens ti andre ble truffet av gummikuler i ulike byer på den okkuperte Vestbredden fredag.

På Gazastripen ble minst ti palestinere såret, én av dem alvorlig, da israelske styrker åpnet ild under en protest sør på Gazastripen. Den israelske hæren sier soldatene åpnet ild da palestinere kastet brannbomber og steiner mot dem. To soldater ble såret.

Flere tusen mennesker demonstrerte fredag i en rekke byer på Vestbredden, og det brøt ut sammenstøt mellom palestinere og israelske soldater flere steder.

17. april innledet flere hundre fanger en sultestreik i israelske fengsler med krav om bedre soningsforhold. Palestinere har siden holdt nærmest daglige støttedemonstrasjoner. Nesten 850 fanger deltar fortsatt i sultestreiken, som nå har vart i 33 dager.

Ved gjerdet som skiller Gazastripen fra Israel, marsjerte flere hundre demonstranter med palestinske flagg mot sperringene, kastet stein og brente dekk, melder AFP. Den lille kyststripen har i over ti år vært gjenstand for en streng israelsk blokade, og innbyggerne utfordrer jevnlig israelske soldater som holder vakt ved betong- og metallsperringene.

Populært