Tidligere kongressmann Weiner tilstår å ha sendt sexmeldinger til 15-åring

Anthony Weiner på vei ut av en føderal domstol i New York fredag. Den tidligere kongressrepresentanten var en stigende stjerne i Demokratene og var favoritt i ordførervalget i New York før han trakk seg som følge avsløringer om kritikkverdig oppførsel. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
Anthony Weiner på vei ut av en føderal domstol i New York fredag. Den tidligere kongressrepresentanten var en stigende stjerne i Demokratene og var favoritt i ordførervalget i New York før han trakk seg som følge avsløringer om kritikkverdig oppførsel. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere kongressrepresentant Anthony Weiner, som kjørte karrieren i grøfta ved å sende sexmeldinger til fremmede, har erkjent straffskyld i en domstol i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den pikante saken førte dessuten til en etterforskning som flere mener hadde direkte innvirkning på presidentvalget i fjor.

Weiner sa seg fredag skyldig i ett tiltalepunkt som dreier seg om overføring av seksuelt materiale til en mindreårig. Demokraten gikk også med på å ikke anke straffen dersom den ender på under 27 måneders fengsel.

– Jeg har en sykdom, men jeg har ingen unnskyldning, sa en tårevåt Weiner da han i domstolen i New York ba om unnskylding til tenåringen som han utvekslet meldinger med.

Det var i september i fjor at FBI begynte å etterforske den tidligere politikeren. Det skjedde etter at en 15-åring fra North Carolina fortalte tabloidavisa Daily Mail at hun og Weiner i månedsvis hadde sendt grisete meldinger til hverandre.

15-åringen anklaget også Weiner for å ha bedt henne kle av seg foran kamera. Etterforskningen førte til at FBI-agenter beslagla Weiners laptop. Der fant de en ny bunke eposter som Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton hadde sendt til Weiners kone, Huma Abedin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober skapte daværende FBI-direktør James Comey sjokkbølger da han kunngjorde at FBI hadde gjenåpnet etterforskningen av Clinton. Formålet var å analysere den nyoppdagede korrespondansen fra den private epostserveren Clinton i sin tid brukte som utenriksminister. Granskingen ble kort, og Comey kunngjorde kort tid før presidentvalget i november at de nye epostene ikke endret FBIs oppfatning om at Clinton ikke hadde gjort noe straffbart.