Konservativ presidentkandidat trekker seg fra Iran-valg

Den iranske ayatollaen Ebrahim Raisi kan glede seg over at en av hans rivaler har trukket seg fra presidentvalget og bedt tilhengerne stemme på ham i stedet. Her er Raisi under et valgkamparrangement i Teheran 29. april. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix
Den iranske ayatollaen Ebrahim Raisi kan glede seg over at en av hans rivaler har trukket seg fra presidentvalget og bedt tilhengerne stemme på ham i stedet. Her er Raisi under et valgkamparrangement i Teheran 29. april. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Teheran-ordfører Mohammad Bager Ghalibaf trekker seg fra presidentvalget og ber tilhengerne stemme på den ytterliggående ayatollaen Ebrahim Raisi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konservative Ghalibaf sier i en uttalelse at en stemme på Raisi er avgjørende for å «bevare interessene til folket, revolusjonen og landet».

55 år gamle Ghalibaf var sammen med ett år eldre Raisi regnet som hovedutfordrerne til sittende president Hassan Rouhani i fredagens valg.

Raisi tilhører den religiøse eliten i Iran og har full støtte fra presteskapet. De to har gått hardt ut mot den langt mer moderate Rouhani. Presidenten kritiseres spesielt for ikke å ha innfridd de økonomiske løftene som fulgte med atomavtalen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden