Fatah ble størst i lokalvalg i flere palestinske byer

En palestiner avgir stemme i lokalvalget i Nablus lørdag. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix
En palestiner avgir stemme i lokalvalget i Nablus lørdag. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fatah-partiet ble størst i flere byer i det palestinske lokalvalget. Men frammøtet var lavt, og Hamas-bevegelsen boikottet valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgdeltakelsen var bare på 53 prosent, ifølge valgkommisjonen. Og i flere byer var den enda lavere. Mindre enn 21 prosent av de stemmeberettigede møtte opp i Nablus.

En allianse med islamistiske kandidater i Nablus sikret Fatah 11 av 15 lokale representanter her, viser foreløpige resultater. Og i Jenin og Jeriko skal partiet ha vunnet klare seire.

I Hebron, den største byen på Vestbredden, fikk Fatah imidlertid under halvparten av de lokale representantene.

Også innbyggerne på Gazastripen skulle egentlig ha stemt på lokale representanter lørdag. Men både islamistiske Hamas, som har kontroll i enklaven, og andre palestinske grupperinger valgte å boikotte valget.

Hamas varslet boikotten allerede i februar. Årsaken er den pågående konflikten med president Mahmoud Abbas og hans mer sekulære Fatah-parti, som styrer på den israelskokkuperte Vestbredden.

Forrige gang det var lokalvalg på Vestbredden, var i 2012. Også dette valget ble boikottet av Hamas.

Splittelsen mellom Fatah og Hamas har også gjort det vanskelig å holde presidentvalg. Abbas skulle egentlig ha gått av i 2009, men styrer fortsatt på Vestbredden siden det ikke er holdt nye valg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden