Nord-Korea åpen for dialog med USA

Nord-Koreas folkeforsamling holder til i Mansudae-hallen (t.v.), mens Capitol Hill i Washington huser den amerikanske Kongressen. Nå kan det se ut som om tonen er blitt mildere mellom de to landene. Foto: Kim Kwang Hyon og Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Nord-Koreas folkeforsamling holder til i Mansudae-hallen (t.v.), mens Capitol Hill i Washington huser den amerikanske Kongressen. Nå kan det se ut som om tonen er blitt mildere mellom de to landene. Foto: Kim Kwang Hyon og Susan Walsh / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En nordkoreansk diplomat som nylig har vært i Oslo, sier at regimet i Pyongyang er åpen for dialog med USA under de rette betingelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Choe Son-hui kom med uttalelsen til pressen på den internasjonale lufthavnen i Beijing lørdag. Hun var da på vei hjem fra et besøk i Oslo, hvor hun møtte amerikanske eksperter og tidligere amerikanske embetsfolk.

Choe leder Nord-Amerika-kontoret i det nordkoreanske utenriksdepartementet. På spørsmål om regimet planlegger å holde samtaler med den nye regjeringen i Sør-Korea, svarer hun: – Vi får se.

Les også: Nord-Korea trosser USAs advarsler – vil intensivere atomvåpenprogram

– Trump forstår ikke hva han har satt i gang

Oslo-møte

Møtet i Oslo ble mye omtalt ettersom det skjedde samtidig som forholdet mellom Nord-Korea og USA, som er alliert med Sør-Korea, er mer spent enn på lenge.

I Oslo møtte hun blant andre USAs tidligere FN-ambassadør Thomas Pickering og tidligere rådgiver i USAs utenriksdepartement Robert Einhorn, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha truet med et militært angrep mot Nord-Korea, sa Trump tidligere i mai at han ville følt seg beæret over å møte landets leder Kim Jong-un «under de rette betingelser».

Sør-Koreas nyvalgte president, Moon Jae-in, støtter en mykere linje overfor nabolandet og har i motsetning til flere av sine forgjengere også sagt at han ønsker å forhandle med det isolerte regimet.