Arabiske prinsesser tiltalt for å ha holdt «slaver»

Åtte medlemmer av kongehuset i Abu Dhabi er tiltalt for å ha behandlet 20 hushjelper som «slaver». De rettsforfølges in absentia i Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Hamda Alnehayan, enken etter sjeiken av Abu Dhabi, og hennes sju døtre mistenkes for å ha behandlet hushjelpene på en «umenneskelig og nedverdigende» måte. De skal ha beslaglagt passene til sine ansatte og nektet å utbetale lønninger.

Advokater sier hushjelpene, som hadde blitt ansatt som barnepassere, kokker og hushjelper, måtte være tilgjengelig for prinsessene dag og natt, og de fikk aldri forlate eiendommen. De måtte sove på madrasser utenfor prinsessenes soverom, ifølge advokatene. Forsvarerne sier også at prinsessene fornærmet sine ansatte ved å kalle dem «kuer, hunder og horer».

Saken daterer seg til 2008, da belgisk politi fikk tips og gjennomførte en razzia på et luksushotell, hvor prinsessene hadde hatt tilhold i en hel etasje i ett år. Arbeiderne skal være fra Filippinene, Marokko, India, Egypt, Tyrkia, Irak og Syria, og de skal ha blitt holdt som fanger i åtte måneder, ifølge påtalemyndigheten.

Saken startet i Belgia torsdag, og fortsetter fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden