Brasil erklærer at zikakrisen er over

Gulfebermygg av arten Aedes aegypti på Naturhistorisk museum i Oslo. Det er denne typen mygg som sprer zikaviruset. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Gulfebermygg av arten Aedes aegypti på Naturhistorisk museum i Oslo. Det er denne typen mygg som sprer zikaviruset. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Brasil avblåser den nasjonale krisesituasjonen som ble innført da zikaviruset ble oppdaget i landet i 2015. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landets helsedepartement har informert Verdens helseorganisasjon (WHO) at antallet tilfeller av zika og fosterskaden mikrokefali har gått ned i hele Brasil. Mellom januar og april i år ble det registrert 7.900 tilfeller, mot 170.500 tilfeller i samme periode i fjor.

I november meldte WHO at zikautbruddet ikke lenger ble regnet som en internasjonal akutt helsekrise, selv om viruset fortsatt ble ansett som en trussel.

Zikaviruset knyttes til alvorlige fosterskader, blant annet mikrokefali, som innebærer at barn blir født med underutviklede hodeskaller. Viruset spres med mygg og har rammet Brasil og en rekke andre latinamerikanske land hardt.