Facebook stenger nettsider som fornærmer Thailands konge

Thailandske kvinner rengjør vognen som skal brukes ved kremeringen av avdøde kong Bhumibol senere i år.
Thailandske kvinner rengjør vognen som skal brukes ved kremeringen av avdøde kong Bhumibol senere i år. Foto: Sakchai Lalit / AP

Etter forespørsel fra Thailands militærjunta har Facebook blokkert tilgangen i Thailand til nettsider som inneholder fornærmelser mot landets kongefamilie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant 309 Facebook-sider som en thailandsk domstol har beordret stengt, er 178 siden forrige uke blokkert siden forrige uke, ifølge den thailandske kringkastingskommisjonen NBTC.

NBTC har truet med å trekke Facebook for retten om ikke de resterende 131 nettsidene også blir blokkert i Thailand.

I henhold til thailandsk lov er det forbudt å kritisere eller fornærme landets kongefamilie. De som blir funnet skyldig i slik kritikk, risikerer opp til 15 års fengsel.

Facebook har ikke kommentert hvor mange sider som er blokkert etter forespørsel fra juntaen, men sier at de har sørget for at noe innhold ikke er tilgjengelig i det aktuelle landet etter at de har fastslått at innholdet er brudd på landets lover.

Siden 2015 har Thailands domstoler beordret 7.000 nettsider stengt. 600 sider er imidlertid fortsatt tilgjengelige fordi myndighetene ikke kan gjøre noe med dem siden de er kryptert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden