Tømte flyktningleir i Paris

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk politi har ryddet en midlertidig flyktningleir i Paris. Om lag 1.000 migranter oppholdt seg i leiren under svært dårlige kår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bodde hovedsakelig migranter og flyktninger fra Afghanistan og Sudan i leiren, som ligger i Porte de la Chapelle nordøst i Paris.

I morgentimene tirsdag rykket om lag 350 politifolk samt et hundretall kommunalt ansatte og hjelpearbeidere inn i leiren og begynte å evakuere menneskene der og rive ned telt og skur.

Leiren ligger like ved et nytt transittmottak for asylsøkere som åpnet i fjor for å få migranter bort fra gatene. Men det nye mottaket er lite og har ikke hatt kapasitet til å ta imot det store antallet migranter som har kommet.

Mange av migrantene og asylsøkerne har derfor slått seg ned i gatene rundt.

– Disse ulovlige leirene utgjør en fare for sikkerhet og helse både for migrantene som oppholder seg der og for beboerne i området, heter det i en uttalelse fra politiet.

– Myndighetene vil ta oss med og gi oss husly. Jeg vet ikke hvor, men det skal bli fint, sier Said, som forteller at han har sovet ute på gaten i over en måned.

En lignende aksjon fant sted i november da om lag 3.800 migranter ble fjernet fra en tilsvarende leir, også det i det nordøstre Paris.

I 2016 ble den største flyktningleiren i Frankrike, den såkalte «Jungelen» i Calais, ryddet og tømt. Da bodde det anslagsvis mellom 7.000 og 10.000 mennesker i leiren.