Nord-Korea med direkte kritikk til Kina

<p>Nord-Koreas leder Kim Jong-un</p>
Nord-Koreas leder Kim Jong-un Foto: NTB scanpix

Nord-Korea kritiserer Kina for uttalelser rundt Nord-Koreas atomvåpenprogram og sier det kan få alvorlige konsekvenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en artikkel fra det statlige nyhetsbyrået KCNA heter det at en «rekke med absurde og hensynsløse uttalelser hørt fra Kina daglig gjør den allerede spente situasjonen verre».

– Kina burde ikke fortsette å teste vår tålmodighet. Kina burde vurdere de alvorlige konsekvensene som vil følge deres hensynsløse handlinger som forverrer vårt forhold, heter det i artikkelen.

KCNA kritiserer Kina for å legge all skyld på Nord-Korea for at tradisjonelt gode forholdet mellom de to landene nå har forverret seg, og kaller det «tåpelige unnskyldninger for å kunne danse i takt med USAs toner».

Kina er Nord-Koreas viktigste handelspartner og bidragsyter, og landet har normalt sett vært tilbakeholden med kritikk av regimet i Pyongyang.

Les også: – Trump forstår ikke hva han har satt i gang

Nord-Korea mener USAs bombefly øker faren for atomkrig

Men den siste tiden har landet stilt seg mer kritiske til Nord-Korea. Kina har også, i samsvar med FNs sanksjoner mot landet, midlertidig stanset importen av kull fra landet.

I forrige uke sa Kinas utenriksminister Wang Yi at de ville føre dialog med nabolandet for å få slutt på rakett- og atomprogrammet deres.

– Akkurat nå er situasjonen på Korea-halvøya veldig spent og ved et kritisk punkt, sa Wang.

USA har lenge forsøkt å få Kina til å gjøre mer for å presse Nord-Korea til å slutte med sine tester av raketter og atomvåpen.

Les også: Neppe krig med det første, men…

– Kinesiske kampfly i full beredskap

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden