Minst 21 døde etter gruveulykke i Iran

En skadet gruvearbeider bæres bort fra kullgruven i Iran der over 20 mennesker omkom etter en gasseksplosjon. Foto: AP / NTB scanpix
En skadet gruvearbeider bæres bort fra kullgruven i Iran der over 20 mennesker omkom etter en gasseksplosjon. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 21 personer er funnet døde etter at tunnel i en kullgruve i Iran kollapset som følge av en eksplosjon. Flere er fortsatt savnet, melder iranske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruva ligger utenfor byen Azadshahr, og eksplosjonen skjedde onsdag formiddag lokal tid. Trolig var det metangass i en gruvegang som antente og eksploderte da arbeidere forsøkte å få i gang motoren til et gruvelokomotiv.

Ifølge iranske nyhetsbyråer var de 21 omkomne gruvearbeidere som løp ned i tunnelen i et forsøk på å redde 32 kollegaer som var fanget i gruva. Disse er fortsatt savnet.

Det semi-offisielle nyhetsbyrået Tasnim siterer en talsperson for lokale myndigheter i Golestan på at minst 69 er skadd, ifølge Reuters. Over 30 av dem har blitt fraktet til nærliggende sykehus.

Redningsarbeidet har gått sakte som følge av at tunnelene er fylt med giftig gass og at gruvearbeiderne er fanget i enden av en nærmere 1.000 meter lang gruvegang.

–Rundt 600 meter av tunnelen har blitt ryddet, sier en talsperson for gruveindustrien i Golestan.

Nøyaktig hvor mange som befant seg i gruva da eksplosjonen inntraff er uklart. Det iranske nød- og beredskapsdepartementet opplyste at det kunne være så mange som 80 personer, men tallet ble raskt nedjustert.

Foreløpig er det uklart hvilken tilstand de savnede personene er i. Totalt er 500 arbeidere ansatt ved gruva.