Clinton: Hadde vunnet om det ikke var for FBI og Putin

Hillary Clinton, her under et arrangement i april, sier hun tapte presidentvalget i fjor blant annet på grunn av FBI og russisk innblanding.
Hillary Clinton, her under et arrangement i april, sier hun tapte presidentvalget i fjor blant annet på grunn av FBI og russisk innblanding. Foto: Kevin Hagen / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hillary Clinton sier hun hadde vunnet presidentvalget i fjor dersom ikke Russland og FBI hadde lagt hindringer i veien for henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under en lunsj i regi av kvinneorganisasjonen Women for Women International tirsdag, reflekterte Clinton over det som skjedde før og under presidentvalget i fjor.

Hun sa at det var hennes ansvar at hun tapte mot Donald Trump, men at en kombinasjon av hendelser i oppkjøringen til selve valget bidro til å påvirke utfallet.

Les også: Trump-biograf: – Å intervjue Trump er i grunn ganske smertefullt

Clinton trakk blant annet fram FBI-sjef James Comeys brev som ble sendt til Kongressen i oktober der han skrev at FBI fortsatt etterforsket Clintons epost-praksis da hun var utenriksminister. Hun nevnte også WikiLeaks, som flere ganger offentliggjorde lekkede opplysninger og epostkorrespondanse fra hennes valgkampstab. Dette var opplysninger som mange mener WikiLeaks hadde fått fra russiske hackere.

– Putin påvirket valget og ville skade meg, sa hun.

Clinton sa videre at hun også tror kvinnehat spilte en stor og avgjørende rolle i valgkampen og førte til at hun tapte mot Trump.

Les også:

– Clinton stiller ikke i nye valg

Dette bildet av Clinton vekker oppsikt

Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist