Åpen for alle - alltid

Nordmann pågrepet for voldtekt på Filippinene

En 58 år gammel nordmann er pågrepet og mistenkt for voldtekt på Filippinene, ifølge filippinske medier. Her en politimann fotografert i Pasay sør for Manila i forbindelse med ASEAN-toppmøtet. Foto: AP / Bullit Marquez / NTB scanpix
En 58 år gammel nordmann er pågrepet og mistenkt for voldtekt på Filippinene, ifølge filippinske medier. Her en politimann fotografert i Pasay sør for Manila i forbindelse med ASEAN-toppmøtet. Foto: AP / Bullit Marquez / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 58 år gammel nordmann er pågrepet og mistenkt for voldtekt på Filippinene, ifølge filippinske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet bekrefter pågripelsen overfor NRK. Mannen er tidligere dømt for seksuelle overgrep mot et barn i Norge.

58-åringen, som er gift og har fast bopel på Filippinene, skal ha voldtatt en 17 år gammel hushjelp. Han skal også være mistenkt for menneskehandel. Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger er fengslet i landet.

– Ambassaden i Manila arbeider med å få tilgang til vedkommende for å tilby konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier underdirektør Kristin Enstad i departementets kommunikasjonsenhet.

I 2010 ble mannen dømt i Norge for gjentatte seksuelle overgrep mot ei jente under 10 år. Overgrepene skjedde ifølge dommen i 2007 og 2008.

Nordmannen skal være bosatt nord på Filippinene, men ble pågrepet i en by lenger sør, der han skal ha holdt seg i skjul for myndighetene siden i august i fjor.

Ifølge filippinske medier tilbakeviser han anklagene og hevder han var i Norge da voldtekten skal ha funnet sted.