Åpen for alle - alltid

Jordskjelv på 7,1 i sentrale Chile

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kraftig jordskjelv har rystet sentrale deler av Chile, melder geologene i USGS. Det er ikke meldt om ødeleggelser og ikke utstedt tsunamivarsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge de amerikanske geologene inntraff skjelvet klokka 18.40 lokal tid mandag, med senter 35 kilometer utenfor kysten av Valparaíso, 9,8 kilometer under jordskorpa. Bygninger i hovedstaden Santiago svaiet, hele 115 kilometer øst for skjelvet, men det er ikke meldt om store skader eller fare for tsunami.

Tidligere skjelv har gjort stor skade, og myndighetene i landet har styrket infrastrukturen slik at bygninger og annet er mer robust ved nye skjelv.

Chile rammes regelmessig av jordskjelv og senest lørdag kveld ble det registrert et jordskjelv med styrke 5,9 i samme område, dog uten meldinger om omfattende skader. Senteret var også da ved kysten, 42 kilometer vest for Valparaíso.

Den nordlige delen av landet ble rammet av skjelv på 8,3 i september i fjor, som utløste en tsunami og tok 15 liv. Det kraftigste skjelvet registrert i Chile, på 8,8 i 2010, utløste en kraftig tsunami og rundt 500 personer mistet livet.