HRW kritiserer klesbransjen fire år etter fabrikk-kollaps i Bangladesh

Tekstilarbeidere som jobbet i Rana Plaza for fire år siden, arbeider i en fabrikk der det er meningen at de skal rehabiliteres. Ifølge Human Rights Watch har en rekke internasjonale klesprodusenter ikke gjort noe for å sjekke at arbeidsforholdene i Bangladeshs tekstilindustri er blitt tryggere. Foto: A.M. Ahad / AP / NTB
Tekstilarbeidere som jobbet i Rana Plaza for fire år siden, arbeider i en fabrikk der det er meningen at de skal rehabiliteres. Ifølge Human Rights Watch har en rekke internasjonale klesprodusenter ikke gjort noe for å sjekke at arbeidsforholdene i Bangladeshs tekstilindustri er blitt tryggere. Foto: A.M. Ahad / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke klesprodusenter har ikke fulgt opp en plan som skulle gi tekstilarbeidere i Bangladesh tryggere arbeidsforhold etter katastrofen for fire år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) i en rapport som ble offentliggjort mandag, nøyaktig fire år etter at fabrikken Rana Plaza raste sammen utenfor hovedstaden Dhaka.

Over 1.130 arbeidere mistet livet og 2.500 ble skadd i ulykken.

HRW har kontaktet 72 selskaper for å høre hvordan de skaffer seg informasjon om hvordan produktene deres framstilles. Kun 29 av dem har gitt opplysninger om dette, og mange har overhodet ikke latt høre fra seg.

Tekstilindustrien i Bangladesh har investert over 1 milliard dollar, over 8,5 milliarder kroner, i sikkerhetstiltak siden ulykken i 2013.

Det finnes om lag 4.000 tekstilfabrikker i Bangladesh. De sysselsetter om lag 4 millioner arbeidere.