Prins Harry gjennomgikk "totalt kaos" over Dianas død

<p>Prince Harry fotografert tidligere i måneden.</p>
Prince Harry fotografert tidligere i måneden. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Prins Harry forteller at han i flere år forsøkte å ignorere sorgen over morens død, og at han til slutt måtte søke profesjonell hjelp for å takle følelsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et sjeldent åpenhjertig intervju med avisen The Telegraph snakker den 32 år gamle britiske prinsen ut om morens død.

– Min måte å håndtere det på var å stikke hodet i sanden og la være fra å tenke på moren min, fordi hvordan kunne det hjelpe? Det ville bare gjøre meg trist. Det ville ikke få henne tilbake, sier prinsen, som bare var 12 år gammel da prinsesse Diana døde i 1997.

Først som 28-åring oppsøkte Harry profesjonell helsehjelp etter oppfordringer fra andre, inkludert stor støtte fra sin eldre bror prins William.

– Det gikk 20 år hvor jeg ikke tenkte på det, og deretter to år med totalt kaos. Jeg visste ikke hva som var galt med meg, sier han.

Prinsen forteller at han i det siste på nytt har blitt stilt overfor sorgen over å miste moren og presset livet som kongelig fører med seg.

– Jeg vet for det meste ikke hvordan vi kongelige klarer å bevare forstanden. Jeg har ikke noen hemmeligheter, jeg har sikkert vært veldig nær et totalt sammenbrudd flere ganger, sier han.

Les også: Prins Harry: – Snakket aldri om mammas død

Prins Harry skal ha tatt med kjæresten til Tromsø

Brev fra Diana solgt for 160.000 kroner

Personvernpolicy