USA og Kina enige: Vil løse Nord-Korea-krisen sammen

President Donald Trump tvitret nylig om at USA samarbeidet med Kina om Nord-Korea-spørsmålet. Her med president Xi Jinping i Palm Beach.
President Donald Trump tvitret nylig om at USA samarbeidet med Kina om Nord-Korea-spørsmålet. Her med president Xi Jinping i Palm Beach. Foto: Carlos Barria / Reuters

Også Kina er nå enig med verdenssamfunnet om at Nord-Koreas "truende oppførsel" ikke kan fortsette, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

McMaster sier i et intervju med det amerikanske TV-selskapet ABC News at USA samarbeider med Kina om "en rekke muligheter" for hvordan de skal svare på Nord-Koreas kjernefysiske opprustning. Uttalelsene er den første bekreftelsen på at Kina og USA samarbeider om en plan om hvordan de skal håndtere Nord-Korea, skriver BBC.

Washington har presset på for å få Kina til å øve press på Nord-Korea. President Donald Trump tvitret nylig om at de samarbeidet med Kina om Nord-Korea-spørsmålet.

Les også : Pence kaller Nord-Koreas rakettest en provokasjon

Les også: Nord-Korea mislykkes med ny rakettest

Uakseptabelt

– Presidenten har gjort det klart at han ikke vil akseptere at USA og landets allierte og partnere i regionen trues av dette fiendtlige regimet og dets kjernefysiske våpen, sa McMaster i intervjuet, som ble gjort under et besøk den amerikanske sikkerhetsrådgiveren er på i Kabul i Afghanistan.

USAs visepresident Mike Pence kalte tidligere søndag Nord-Koreas mislykkede missiltest for en provokasjon, og lover Sør-Korea full amerikansk støtte mot trusselen fra nord.

Les også: Nord-Korea ruster til krig: Trump spiller golf mens verden holder pusten

Les også: Asia-forsker: – Faren for krig har ikke vært større siden 1994

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden