Russland refser OPCW etter påstander om kjemisk angrep i Syria

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (i midten) hilser på sin iranske kollega Mohammad Javad Zarif (til høyre) og sin syriske kollega Walid Muallem under en felles pressekonferanse i Moskva langfredag. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (i midten) hilser på sin iranske kollega Mohammad Javad Zarif (til høyre) og sin syriske kollega Walid Muallem under en felles pressekonferanse i Moskva langfredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland kritiserer Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) for ikke å ha dratt til Syria og gransket det angivelige kjemiske angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi anser det som uakseptabelt å analysere hendelser fra avstand, sa utenriksminister Sergej Lavrov på en pressekonferanse i Moskva fredag sammen med sine utenriksministerkolleger fra Syria og Iran.

OPCW bør dra til byen Khan Sheikhoun og innhente egne prøver, mener Lavrov.

Russland hevder, i likhet med syriske myndigheter, at president Bashar al-Assads regime ikke sto bak noe kjemisk angrep i byen. Et angrep fant imidlertid steg og over 80 sivile ble drept. Syriske fly angrep byen 4. april, og det ble lekket ut giftig gass fra et våpenlager som opprørerne hadde, har Moskva tidligere uttalt.

Storbritannia og Tyrkia viser til sin side på at det er innhentet prøver som viser at nervegassen sarin ble brukt i angrepet. USA og en rekke andre land mener også at alt tyder på at Assads regime sto bak. Assad selv sa torsdag til AFP at hans styrker ikke lenger har kjemiske våpen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden