Kina: Nord-Korea-konflikt kan bryte ut når som helst

Kinas utenriksminister Wang Yi på en pressekonferanse.
Kinas utenriksminister Wang Yi på en pressekonferanse. Foto: Mark Schiefelbein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En Nord-Korea-konflikt kan bryte ut når som helst, og det kommer ikke til å bli noen vinner, advarer Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dialog er den eneste mulige løsningen, sa Kinas utenriksminister Wang Yi på en pressekonferanse med sin franske kollega Jean-Marc Ayrault ved sin side i Beijing fredag.

Wang konstaterer at situasjonen nå er så tilspisset at "en konflikt kan bryte ut når som helst". Han advarer om at "det ikke er noen vinner" i noen krig.

USA og Sør-Korea står sammen i sin kamp for å motarbeide Nord-Korea, og Nord-Korea gjør det samme, noe som skaper "en potensielt farlig situasjon", sa Wang.

– Vi motsetter oss på bestemt vis enhver uttalelse eller handling som bidrar til økt spenningsnivå, og vi tar til orde for en pause i provokasjonene og truslene før situasjonen blir så ille at den ikke kan snus, sa Wang.

På Twitter skrev USAs president Donald Trump torsdag at han har stor tiltro til at Kina kan håndtere Nord-Korea, men la til at hvis Kina ikke klarer det, kommer USA og dets allierte til å gripe inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spenningen mellom USA og Nord-Korea bare øker. De verbale utspillene fra landets ledere fortsetter med styrket kraft.

– Nord-Korea vil gjennomføre en atomprøvesprengning når enn det passer landets øverste hovedkvarter, sier minister Hang Song-ryol i et intervju med Associated Press i Pyongyang.

Les saken: – Gjennomfører atomtest når vi vil