Britisk avis må betale erstatning til Melania Trump

USAs førstedame Melania Trump har inngått forlik med den britiske storavisen Daily Mail. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
USAs førstedame Melania Trump har inngått forlik med den britiske storavisen Daily Mail. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Britiske Daily Mail må betale erstatning etter å ha trykket en artikkel som kunne tolkes som at USAs førstedame tidligere var involvert i prostitusjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Melania Trump har akseptert erstatningen hun får, og beklagelsen som avisen har gitt henne.

I en artikkel fra 2016 videreformidlet Daily Mail påstander om at Melania Trump tidligere jobbet i et modellbyrå i Milano som i realiteten var et eskortebyrå, altså et sted hvor rike kunder kunne få tilgang til prostituerte.

I artikkelen ble det spekulert i om disse beskyldningene mot USAs førstedame kunne skade president Donald Trump. Nå har avisen trukket tilbake hele artikkelen , og har altså gått med på å gi førstedamen både erstatning og en unnskyldning for artikkelen de skrev.

Melania Trump saksøkte avisen for 150 millioner dollar, og partene har nå kommet fram til et forlik der avisen skal betale en ikke oppgitt sum.

– Vi beklager til fru Trump for problemene som artikkelen vår kan ha forårsaket for henne, skriver avisen i en beklagelse på sine nettsider onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden