Britisk politi hedret drept kollega

Kisten med den drepte politimannen Keith Palmer bæres ut av Southwark-katedralen i London mandag. Palmer ble drept i terrorangrepet i London i mars.
Kisten med den drepte politimannen Keith Palmer bæres ut av Southwark-katedralen i London mandag. Palmer ble drept i terrorangrepet i London i mars. Foto: Frank Augstein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av politifolk over hele Storbritannia mintes sin kollega Keith Palmer da han ble bisatt mandag. Palmer ble drept i terrorangrepet i London i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre politikolleger sto æresvakt langs ruten da bårebilen med Palmers kiste ble kjørt fra et kapell i Parlamentet til en kirke i Southwark der bisettelsen ble holdt.

– Hans mot og tapperhet er noe som alle politifolk er veldig stolte over. Men det er også en stor sorg og et dypt savn, sa Londons politimester Cressida Dick under seremonien.

Politimannen Keith Palmer ble knivstukket til døde av Khalid Masood under angrepet i London 22. mars.

Les også: London-terroren følger IS- og al-Qaida-oppskrift

I alt fem mennesker er døde etter at 52-åringen kjørte en lastebil inn i en folkemengde på Westminster Bridge. Om lag 40 mennesker ble såret.

En rumensk kvinne som havnet i elven Themsen under angrepet, døde fredag.

IS sier at gruppa sto bak angrepet, men politiet har ikke funnet bevis som knytter Masood til ytterliggående islamisme.

52-åringen, som ble skutt og drept av politiet, var født og oppvokst i Storbritannia, og var tidligere dømt for en rekke kriminelle forhold.