Fem sørkoreanere døde i 500 meter langt fall fra canadisk fjell

Redningsmannskaper i Canada har funnet fem fotturister fra Sør-Korea omkommet etter å ha falt 500 meter da snøkanten de sto på kollapset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen var på fjelltur nord for Vancouver da ulykken inntraff. De fem gikk ut på en kant av is og snø som ga etter. En sjette person gikk lenger bak, og da han kom til toppen på Mount Harvey, som var turens mål, hadde de fem andre forsvunnet.

Den overlevende møtte en annen fotturist som fikk varslet politiet. Fra helikopter ble det observert eiendeler fra de fem langt nedover fjellsiden. Fire omkomne ble funnet på bunnen av fjellsiden etter kort tid, og den femte ble funnet flere timer senere. Rundt 70 frivillige deltok i leteaksjonen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden