Expressen: 39-åring terrormistenkt i Stockholm tilstår i avhør

Den mistenkte mannen er identifisert i dag.
Den mistenkte mannen er identifisert i dag.

Den mistenkte usbekerens forsvarer vil ikke si hvordan klienten stiller seg til terroranklagene i Stockholm, men ifølge Expressen har han tilstått i avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa Expressen erfarer at den 39-årige usbekeren har tilstått å ha gjennomført lastebilangrepet som kostet fire menneskeliv i Stockholm. Han sier angivelig også at han er fornøyd med det han har gjort.

Avisa navnga sammen med Aftonbladet søndag den 39-årige usbekeren som Rakhmat Akilov.

VG identifiserer også den mistenkte med navn og bilde, og siterer rettsdokumenter fra Stockholm tingrett. Politiet har foreløpig verken gått ut med navn på den mistenkte, eller bekreftet innrømmelsen han skal ha kommet med i avhør.

Les også: PST vil etterforske om det finnes koblinger til Stockholm-angrep

Ønsket ikke å kommentere

Forsvarer Johan Eriksson ville tidligere søndag ikke kommentere hvordan 39-åringen stiller seg til mistankene, som gjelder terrorforbrytelser ved drap.

Advokaten opplyste videre at hans klient ikke har blitt avhørt i løpet av søndagen, og at det er usikkert om usbekeren vil bli avhørt videre mandag.

– Det vet man ikke. Det er en dag til dag-situasjon, sa Eriksson til Expressen.

39-åringen ble pågrepet i 1-tiden natt til lørdag, og er ifølge politiet mest sannsynlig personen som kapret en lastebil sentralt i Stockholm, og senere kjørte den inn en folkemengde i Drottninggatan.

Usbekeren er firebarnsfar og søkte om oppholdstillatelse i Sverige i 2014, en søknad som ble avslått sommeren 2016. Ifølge svensk politi har han vist sympati for ekstreme organisasjoner som IS.

Les også: Löfven: – Frustrerende at terrormistenkt 39-åring ikke ble utvist

– Hadde synlige skader

Ifølge svenske Aftonbladet hadde den terrormistenkte usbekiske 39-åringen synlige skader på kroppen og sagt «det var jeg som gjorde det» da han ble pågrepet natt til lørdag.

Kilder sier til avisen at skadene oppsto under brannen som oppsto i lastebilens førerhus rett etter at kjøretøyet krasjet inn i Åhléns-kjøpesenteret i Stockholm. Politiet har bekreftet at han hadde en gjenstand i førerhuset som enten var en bombe eller brennbart materiale.

Denne gjenstanden skal ifølge avisen ha bestått av gassflasker, en kjemikalie, spikre og skruer som til sammen skulle utgjøre en hjemmelaget bombe.

Ytterligere en person ble pågrepet søndag, mistenkt for samme lovbrudd, men med lavere mistankegrad.

Les også:

Fra Utøya til Istanbul til Stockholm

Tusenvis samlet seg på Sergels torg til kjærlighetsmanifestasjon

Sju i avhør etter Stockholm-angrep

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden