Harrison Ford straffes ikke for flyflausen

Hør deler av lydloggen mellom Harrison Ford og tårnet på flyplassen etter hendelsen i videoen over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vanker ingen straff på Harrison Ford etter hans nervepirrende feillanding på taksebanen på en California-flyplass i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en uttalelse fra den aldrende actionskuespillerens advokat har de føderale luftfartsmyndighetene avsluttet sin etterforskning av hendelsen, og konkludert med at den ikke får noen etterspill, skriver Variety.

Bakgrunn: Her innser Hollywood-stjernen sin livsfarlige tabbe

Dermed beholder også Harrison Ford sitt dyrebare flysertifikat uten restriksjoner. Det har han innehatt i mer enn 20 år, hvor han har loggført mer enn 5.000 timer i luften og aldri tidligere har fått noen straffereaksjoner fra FAA.

Riktignok krasjlandet han i 2015 med et veteranfly på en golfbane.

Bransjebladet har også fått "frikjennelsen" bekreftet av Federal Aviation Administration (FAA), som riktignok ikke navngir Ford, men bare omtaler hendelsen 13. februar på John Wayne Airport.

Lydopptakene: Harrison Ford: - Jeg er idioten som landet feil

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Der landet "Star Wars"-skuespilleren sitt enmotors Aviat Husky på feil rullebane, nærmere bestemt en taksebane som gikk parallelt med den han var klarert å lande på. Og i prosessen fløy han rett over et fullastet passasjerfly, noe han angivelig skal ha kommentert slik på flygeledernes opptak:

– Var det passasjerflyet ment å være under meg?

Teoriene hagler: «Hva var det piloten tenkte her?»