Dødstallene stiger etter flom og leirskred i Colombia

Det var etter flere dager med kraftig regn at Mocoa-elven og flere andre mindre elver gikk over sine bredder. Byen Mocoa har om lag 40.000 innbyggere
Det var etter flere dager med kraftig regn at Mocoa-elven og flere andre mindre elver gikk over sine bredder. Byen Mocoa har om lag 40.000 innbyggere Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall døde etter jordskredene og oversvømmelsene sørvest i Colombia lørdag har steget til 234, ifølge Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombias president Juan Manuel Santos opplyste lørdag ettermiddag at 154 mennesker var døde. Men søndag opplyste Røde Kors at tallet hadde steget til 234.

Minst 202 mennesker er skadd, og over hundre er fortsatt savnet, ifølge organisasjonen, som henviser til informasjon fra redningsarbeidere. 300 familier er berørt, og 25 boliger ødelagt etter ekstremværet ved byen Mocoa.

Flere av Mocoas bydeler er ødelagt av jord- og vannmassene som rammet byen rundt midnatt natt til lørdag lokal tid. Mange sov og rakk ikke engang å prøve å komme seg i sikkerhet.

Mocoa er hovedstaden i Putumayo-provinsen, og president Juan Manuel Santos, som besøkte Mocoa lørdag, har erklært unntakstilstand i byen.

Utenriksminister Børge Brende (H) sender sine kondolanser til Colombia etter naturkatastrofen.

– Mine dypfølte kondolanser går til familiene og vennene til dem som mistet livet i jordskredet, skriver han i en Twitter-melding adressert til president Santos.