Trump må betale 215 millioner etter søksmål

DYRT: USAs president Donald Trump må punge ut etter søksmålFoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
DYRT: USAs president Donald Trump må punge ut etter søksmålFoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En amerikansk dommer har godkjent et forlik som betyr at president Donald Trump må betale 215 millioner kroner etter søksmål knyttet til Trump University.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump er blitt anklaget for svindel av personer som har tatt Trump University-kurs som skulle lære folk å tjene penger på eiendom.

I valgkampen lovet Trump kjempe mot erstatningskravene. Etter at han vant presidentvalget, aksepterte han forliket som innebærer at han må betale 25 millioner dollar – som tilsvarer 215 millioner kroner.

Forliket ble godkjent av dommeren Gonzalo Curiel i San Diego. Han ble i fjorårets valgkamp sterkt kritisert av Trump, som hevdet at Curiel ikke var nøytral saken fordi han hadde mexicansk bakgrunn. På dette tidspunktet hadde Trumps foreslåtte mur langs grensa mot Mexico fått mye oppmerksomhet.

Trump University ble nedlagt for flere år siden i kjølvannet av anklagene om svindel. Forliket setter sluttstrek for nesten sju år med konflikt mellom Trump og de tidigere kursdeltakerne i rettsvesenet.

Forliket innebærer ikke at Trump innrømmer skyld i saken. Han hevdet etter valget at han ville ha vunnet en eventuell rettssak, men at han som president ikke kunne prioritere å kjempe i retten.