Ungarns kontroversielle asylsøkerlov settes i kraft

En kontroversiell ungarsk lov om å opprette interneringssentre for alle asylsøkere i flyktningeleire i grenseområdene, trådte i kraft tirsdag. Bak loven står landets statsminister Viktor Orban. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix
En kontroversiell ungarsk lov om å opprette interneringssentre for alle asylsøkere i flyktningeleire i grenseområdene, trådte i kraft tirsdag. Bak loven står landets statsminister Viktor Orban. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kontroversiell ungarsk lov om å opprette interneringsleirer for alle asylsøkere i flyktningleirer i grenseområdene, trådte i kraft tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltaket innebærer at asylsøkere skal holdes tilbake i to leire på Ungarns grense mot Serbia. Loven gjelder alle flyktninger og innvandrere, inkludert mindreårige som er eldre enn 14.

Da Ungarn vedtok loven tidligere i mars, sa FNs høykommissær for flyktninger at den vil ha en "forferdelig innvirkning" på traumatiserte mennesker.

EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos oppfordrer Ungarn til å handle i samsvar med unionens regler om håndtering av asylsøkere.

I et møte med ungarske myndigheter sa kommissæren at eksperter vil se på de nye asylreglene for å sikre at EU-reglene blir fulgt.

Juridiske eksperter fordømte tiltaket som et brudd på internasjonale flyktningkonvensjoner.

Bak loven står den innvandringsfiendtlige statsministeren Viktor Orbán. Den er en av flere han har presset gjennom siden bølgen av flyktninger dukket opp i 2015 på den såkalte Balkan-ruten.

Ungarn har også satt opp et gjerde med piggtråd langs den 175 kilometer lange grensen til Serbia. Landet satte nylig opp ytterligere et gjerde for å lage en korridor for dem som patruljerer grenseområdet.