Politisjef: – Mafialiknende slekt styrer krim i Göteborg-bydeler

TØFFE FORHOLD:  Politi på plass etter skuddveksling i en restaurant i bydelen Angered i februar.
TØFFE FORHOLD:  Politi på plass etter skuddveksling i en restaurant i bydelen Angered i februar. Foto: Thomas Johansson/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En mafialiknende slekt på over 100 personer er en gruppe vanlige innbyggere er redde for og ikke tør vitne mot, sier politisjef etter at to personer ble mørbanket på Angered gymnas i Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pågående rettssak om grov mishandling og overgrep mot to personer ved Angered gymnas, beskrev en lokal politisjef, Ulf Merlander, i sitt vitnemål mandag, en voldsom maktkonsentrasjon blant kriminelle i Göteborgs nordøstre bydeler, forteller Göteborgsposten.

– En mafialiknende slekt bestående av et hundretalls individer styrer så å si all kriminalitet i nordøstre bydeler, sa han.

– Når vi griper inn mot denne slekten tvinges vi ofte å bruke et betydelig antall politimenn, sa Merlander, men ble anklaget av forsvarsadvoktatene for å drive ryktespredning.

Les også: Ingen såret i skyting på restaurant i Göteborg

30 av dem figurerer allerede i politiets registre. De har figurert i etterforskning av drap, utpressing, ulovlig våpenbruk, narkotikalovbrudd, grov innskrenking av kvinners frihet og mishandling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den pågående saken står to menn innen denne slekten tiltalt.

– Flesteparten av personene i denne familiekonstellasjonen har hatt vanskelig for å etablere seg i landet, sa politisjefen.

Ifølge ham har bare ni av dem skattbar inntekt.

Voldsbruken gjør at mange kvier seg for å vitne mot dem. Også i denne saken skal de fornærmede ifølge aktor ha blitt tatt ut på en industritomt og truet med automatvåpen til å trekke anmeldelsen.

Det har åpenbart ikke skjedd denne gangen.

Les også: Mann skutt og drept i Göteborg