USA: Ny rakettmotortest i Nord-Korea

En sørkoreansk TV-viser et bilde som ifølge den nordkoreanske avisen Rodong Sinmun er tatt av Kim Jong-un på Nord-Koreas oppskytingsfelt. Bildet ble publisert sist gang nordkoreanerne testet en rakettmotor. Arkivfoto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
En sørkoreansk TV-viser et bilde som ifølge den nordkoreanske avisen Rodong Sinmun er tatt av Kim Jong-un på Nord-Koreas oppskytingsfelt. Bildet ble publisert sist gang nordkoreanerne testet en rakettmotor. Arkivfoto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har gjennomført en ny test av en rakettmotor, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tjenestemennene sier til Reuters at de tror testen kan være en del av et program for å utvikle interkontinentale missiler. Også tidligere i mars testet nordkoreanerne en rakettmotor, og den nye testen er ytterligere et tegn på at landets våpenprogram skrider fram.

Flere tjenestemenn sier testen ble gjennomført fredag og at motoren muligens kan brukes i en interkontinentalt ballistisk missil. Den kommer mens USA er bekymret for at det kan komme nye missil- og atomtester i nær fremtid.

Tidligere i måneden sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landet hadde testet en kraftig motor og omtalte hendelsen som en «ny fødsel» for landets rakettindustri. Medier i det lukkede landet sa motoren ville gi Nord-Korea kapasitet i verdensklasse når det kommer til utplassering av satellitter, noe som antyder at det var snakk om en ny type motor for langdistanseraketter. Kim sa også at landet snart kan foreta en test av et interkontinentalt missil.

Nord-Korea har gjennomført fem atomprøvesprengninger og en rekke rakettester i strid med FN-resolusjoner.