Soldat død etter stridsvognulykke i Sverige

Stridsvognen som gikk gjennom isen, er en variant av den svenskutviklede CV90. Den brukes også av det norske Forsvaret, som her under en tidligere vinterøvelse i Trøndelag. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Stridsvognen som gikk gjennom isen, er en variant av den svenskutviklede CV90. Den brukes også av det norske Forsvaret, som her under en tidligere vinterøvelse i Trøndelag. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En soldat mistet livet da en stridsvogn gikk gjennom isen og sank mellom Älvsbyn og Boden i Nord-Sverige. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stridsvognen ble liggende under vann i flere timer før den ble hentet opp. Tidlig mandag morgen bekrefter det svenske forsvaret at en person mistet livet i ulykken.

– Det verste som kan hende, har dessverre hendt. I denne vanskelige stunden går våre tanker til de pårørende og de nærmeste kameratene, sier regimentssjef og leder for øvelsen, oberst Mikael Frisell. Den døde soldaten var fra Sør-Sverige.

En annen person ble raskt hentet ut etter ulykken. Vedkommende og tre personer som deltok i redningsarbeidet, var kraftig nedkjølt da de ble tatt hånd om.

Dykkere og minst fire ambulanser ble sendt til ulykkesstedet. Vannet er grunt der stridsvognen gikk gjennom isen, og deler av den var synlig fra overflaten før den ble berget.

Stridsvognen deltok på en vinterøvelse sammen med personell fra sju avdelinger i det svenske forsvaret. Rundt 1.200 personer deltok i den avsluttende delen av øvelsen Vintersol.