To pågrepet i Spania etter at politiet fant kokain i falske bananer

Dette er de falske bananene politiet beslagla. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spansk politi opplyser at de har pågrepet to menn som er mistenkt for å smugle kokain inn i landet, gjemt i falske bananer laget av harpiks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sivilpolitiet i Guardia sier de gjennomførte pågripelsene etter at det ble funnet sju kilo kokain stappet inn i 57 falske bananer som var gjemt i en forsyning med ekte bananer som kom fra Sør-Amerika til havna i Valencia.

Myndighetene fant ytterligere ti kilo av det narkotiske stoffet gjemt i klaffene på eskene de ekte bananene ble fraktet i, heter det i en uttalelse.

Politiet pågrep de to spanske mennene, og siktet dem for å drive med narkotikasmugling og for å være medlemmer av et større kriminelt nettverk. De etterforsker også en tredje mann, som er fra Italia.

Spanias tette bånd med sine tidligere kolonier i Latin-Amerika har gjort landet til hovedinngang for narkosmuglere som frakter kokain til Europa, og smuglerne har blitt stadig mer kreative i måtene de forsøker å lure det spanske tollvesenet på.

I løpet av de siste årene har politiet funnet kokain gjemt i brystimplantater, en parykk, inne i gipsen rundt en manns brukne fot, og gjemt sammen med bestikk.

Les også:

Colombia har tilintetgjort over 100 kokainfabrikker

1,7 tonn kokain funnet i bananforsending i Belgia

Fant 280 kilo kokain i fiskebåt