Trump mener han forutser situasjoner

USAs president Donald Trump, i et intervju men Time magazine, mener han forutså flere situasjoner, blant annet brexit. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump, i et intervju men Time magazine, mener han forutså flere situasjoner, blant annet brexit. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump sier han forutser ting før resten av verden får det med seg. Han bruker presidentvalget, brexit og "Sverige-terror" som eksempler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Time magazine sier Trump at han går etter instinkt og at "de viser seg å være sanne".

– Sverige. Jeg kom med en uttalelse, alle klikket. Neste dag har de et stort opprør, dødsfall og problemer, sier Trump og refererer til da han i forrige måned snakket om et terrorangrep i Sverige, som aldri hadde funnet sted. To dager senere ble det meldt om opprør i et område i landet der biler ble overtent og politiet ble kastet stein på. Ingen ble alvorlig skadd eller døde. Presidenten trekker så fram brexit og NATO som videre eksempler.

– NATO, foreldet fordi det ikke dekker for terror. De fikset det, og jeg sa de allierte må betale. Ingen visste at de ikke betalte. Jeg gjorde det, jeg fant det ut, fortsetter han.

– Brexit. Jeg hadde helt rett der.

Les også: Trump: Stemja, ellers blir Obamacare stående

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om anklagen over de tre millioner ulovlige stemmene han mener gikk til Hillary Clinton under presidentvalget i november, i tillegg til uttalelsene om at tidligere president Barack Obama har avlyttet ham, mener han fortsatt at han har rett. Han viser til Devin Nunes uttalelser torsdag om at etterretning kan ha plukket opp Trumps kommunikasjon.

– For å si det slik, jeg gjør det jo ikke så dårlig, jeg er blitt president, og det er ikke du, ikke sant.

Aktuelt: FBI har info om kontakt mellom Trump-leiren og Russland

Reportasje: «Jeg var muslim i Det hvite hus under Trump - det varte i åtte dager»

Analyse: – Trumps aggressive «høyre hånd» vil gjenreise det hvite Vesten

Les også:

Forsker om Trumps USA: – Skumlere enn Watergate

Amerikanere flest mener hatet øker i Trumps USA