Døde etter å ha forspist seg på mynter

Skilpadden Bank er død. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skilpadden Bank skapte overskrifter verden over etter å ha spist 915 mynter. Nå er den thailandske skilpadden død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den thailandske havskilpadden Bank måtte igjennom en krevende operasjon 6. mars i år etter å ha fortært fem kilo småmynter.

Tirsdag døde den 25 år gamle skilpadden av blodforgiftning, melder Daily Mail. Skilpadden skal ha havnet i koma etter en ny operasjon søndag.

– Hun fikk i hvert fall mulighet til å svømme fritt og spise godt, før hun døde, sier Dr Nantarika Chansue i en uttalelse tirsdag. Chansue var legen som fjernet de 915 myntene i den omfattende operasjonen i begynnelsen av måneden.

Les også: Oppdaget 915 mynter i magen til skilpadde

Tok feil av mynter og mat

Det skapte overskrifter verden over da det ble kjent at den 25 år gamle havskilpadden Bank hadde tatt feil av den spiselige typen gryn med gryn av typen valuta.

Mesteparten av livet sitt levde den i en privateid dam i Sri Racha i Thailand. Der har forbipasserende kastet oppi mynter for å bringe hell og lykke. Kaster man mynter i dammer der skilpadder lever, er det flere som tror det betyr et lengre liv, ettersom skilpadder kan bli over 100 år gamle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det stakkars dyret trodde imidlertid at myntene var mat, og svelget dem, én etter én over en periode på flere år. Vekten av alle myntene ført til slutt til at skallet sprakk.

Les også: To-hodet skilpadde vekker undring

Omfattende operasjon

Den 6. mars gikk Bank gjennom en omfattende operasjon på fem timer, hvor 915 mynter av diverse valutaer og valører ble fjernet. I tillegg fant legene to fiskekroker i magen til skilpadden.

Til sammen veide metallet fem kilo, en tiendedel av vekta til Bank - et kallenavn hun forøvrig fikk etter at veterinærene oppdaget «skatten» i magen hennes.

Legene var optimistiske etter operasjonen, men uttalte til nyhetsbyrået at hun kom til å trenge tid på å bli frisk.

Les også: Reddet skilpadde - så skjer dette

Lenge så det ut til at det skulle gå bra. Men en undersøkelse lørdag avdekket tarmproblemer, og en ny operasjon ble gjennomført søndag. Bank våknet aldri etter inngrepet.