Meny

Flyplass-terroristen ble fanget på overvåkningskamera

Til å begynne med er det nesten ingen som reagerer.

På videoen kan man se gjerningsmannen, som het Ziyed Ben Belgacem, forsøke å ta automatgeværet fra en av soldatene som patruljerte flyplassen lørdag morgen.

Til å begynne med er det nesten ingen som reagerer. En person ruller kofferten sin forbi, og den andre soldaten fortsetter patruljeringen.

Så begynner folk å legge merke til basketaket, og det blir tomt for folk rundt dem. Politiet mener Belgacem hadde planer om å bruke automatvåpenet til å skyte folk på flyplassen.

Hun klarer imidlertid å holde fast på våpenet og Belgacem blir skutt og drept av en av hennes partnere før han rekker å avfyre noen skudd.

En talsmann for den franske antiterrorstyrken opplyser at kvinnen får behandling på sykehus, men at hun ikke ble hardt skadd i angrepet.

Les også: Faren nekter for at drept 39-åring var terrorist

Kjent fra tidligere

Belgacem var tidligere kjent for politiet i forbindelse med ran og narkotikalovbrudd, opplyser påtalemyndigheten i Paris.

Politiet sier den mistenkte gjerningsmannen ble stoppet tidligere på dagen av en politipatrulje nord i Paris fordi han kjørte for fort. Da han ble stoppet, avfyrte han skudd mot politibetjentene. En av dem ble lettere såret.

Mannen kjørte så fra stedet, før han senere satte igjen bilen sin sør for hovedstaden og stjal en annen. Den bilen ble senere funnet på flyplassen.

Mannens far og bror ble tatt inn til politiavhør.

Les også: Orly-angriper sa han ville dø på flyplassen

Skrøt av antiterror-styrken

I en skriftlig uttalelse skryter Hollande av motet og effektiviteten til soldatene og politiet som var involvert i de to hendelsene i Paris.

I uttalelsen gjentar Hollande myndighetenes «vilje til å handle uten utsettelser i kampen mot terror, for å forsvare våre landsmenns sikkerhet og for å sikre beskyttelsen av territoriet».

Også presidentkandidat Emmanuel Macron skryter av de franske soldatene etter hendelsen.

I en tale lørdag sa Macron at Sentinelle-soldatene som ble angrepet på Orly, «nok en gang utviste ro, kontroll og profesjonalitet».

Les også: Mistenkt Paris-gjerningsmann kjent fra tidligere

Annonse
Populært