Erdogan ber tyrkere i Europa få minst fem barn

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan holder tale i Eskisehir nordvest i Tyrkia.
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan holder tale i Eskisehir nordvest i Tyrkia.  Foto: Murat Cetinmuhurdar / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Personer med tyrkiske røtter som bor i Europa, bør få minst fem barn, ikke bare tre, mener Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyrkiske lederen viser ingen tegn til å la ordkrigen med EU-land som Nederland og Tyskland ligge. Begge landene har en stor tyrkisk minoritet.

– Ikke få tre, men fem barn! Dere er Europas framtid, sa Erdogan da han talte under et valgmøte i Eskisehir nordvest i Tyrkia fredag.

Han sa også at europeere er fordomsfulle mot tyrkere som eier sine egne virksomheter, samtidig «som de ikke har noe imot tyrkere som jobber i fabrikk».

Les også: Tyrkia: – Europa står foran sammenbrudd og religionskrig

– Jeg oppfordrer mine borgere og brødre i Europa: Det stedet dere jobber og bor nå, er deres nye hjemland. Vær engasjerte! Skap flere virksomheter! Send barna deres til bedre skoler! Kjør de beste bilene, og bo i de fineste husene, sa Erdogan.

Erdogan ser ut til å bruke konflikten med vesteuropeiske land til å samle støtte før folkeavstemningen 16. april. Da skal tyrkiske velgere stemme over et lovforslag som vil gi Erdogan mer makt.

Erdogan har den siste uken vært rasende på nederlandske og tyske myndigheter etter at flere ministre ble hindret i å drive valgkamp blant tyrkiske innvandrere i de to landene.

Les også: Tyrkia truer med å sende 15.000 flyktninger til EU hver måned