Elev (17) pågrepet etter skyting på fransk skole

En tungt bevæpnet 17-åring er pågrepet etter skytingen på en videregående skole i Grasse i Frankrike. Skolens rektor og to elever ble såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for de lokale myndighetene sier det ikke er noen grunn til å mistenke at det dreier seg om et terrorangrep.

Fransk politi i Grasse i Sør-Frankrike, der en 17-årig elev er pågrepet for å ha skutt tre personer på en videregående skole torsdag. Foto: Philippe Farjon / AP
Fransk politi i Grasse i Sør-Frankrike, der en 17-årig elev er pågrepet for å ha skutt tre personer på en videregående skole torsdag. Foto: Philippe Farjon / AP

Den 17-årige eleven var væpnet med en rifle, to håndvåpen og to granater da han ble pågrepet etter skytingen på Tocqueville videregående skole, opplyser en ikke navngitt politikilde til AFP.

Skolens rektor og to elever ble såret i skytingen, opplyser lokale myndigheter og politiet torsdag ettermiddag. Ingen av ofrene har livstruende skader.

Det er kommet motstridende opplysninger om hvorvidt flere mistenkte er på frifot. Politiet oppga først at de så etter en andre gjerningsperson, men en politikilde sa senere at 17-åringen handlet alene.

Foto: google map
Foto: google map

Ikke terrorangrep

Myndighetene sendte ut terrorvarsel da skytingen ble kjent, og oppfordret folk til å holde seg innendørs.

Alle skolene i Grasse ble stengt som følge av skytingen, og franske myndigheter sendte ut nasjonalt varsel.

Lokale myndigheter mener imidlertid at det dreier seg om en «episode mellom to elever», og at skytingen ikke er terrorrelatert, melder Sky News og franske medier:

Le Monde skriver at det ikke er mistanke om noen forbindelser til islamistisk terrorisme og føyer til at den pågrepne eleven ifølge en politikilde har sett på videoer av massedrap.

Stormet inn på skolen

Skuddene falt like før klokken 13. Den franske spesialstyrken RAID ble sendt til åstedet.

En kilde opplyste til AFP kort tid etter hendelsen at «en inntrenger stormet inn på skolen og åpnet ild».

Torsdag ble også en person lettere såret av en brevbombe i Det internasjonale pengefondet IMFs lokaler i Paris, opplyser politiet i byen.

Flere personer ble evakuert fra bygningen som en forholdsregel, opplyser fransk politi. Det er så langt ikke kommet flere detaljer om hendelsen, melder NTB.

Statsminister Bernard Cazeneuve avbrøt et besøk i Somme på grunn av skoleskytingen og brevbombeangrepet mot Det internasjonale pengefondet (IMF) i Paris, ifølge Le Monde.

Personvernpolicy