Etterretningskomité: – Ingen bevis for at Obama avlyttet Trump

Lederen for etteretningskomiteen Devin Nunes (t.h.) og nestleder Adam Schiff (t.v.) venter fortsatt på at justisdepartementet skal sende dem opplysninger som kan underbygge Donald Trumps påstand om at han ble avlyttet av Obama-administrasjonen under valgkampen.
Lederen for etteretningskomiteen Devin Nunes (t.h.) og nestleder Adam Schiff (t.v.) venter fortsatt på at justisdepartementet skal sende dem opplysninger som kan underbygge Donald Trumps påstand om at han ble avlyttet av Obama-administrasjonen under valgkampen. Foto: J. Scott Applewhite / AP

Lederne i etterretningskomiteen i Representantenes hus har ikke sett bevis som støtter påstanden om at Obama-administrasjonen avlyttet Donald Trump i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komitéleder Devin Nunes, som er republikaner, og nestleder Adam Schiff, som er demokrat, sier at de fortsatt venter på bevis fra justisdepartementet som kan støtte påstanden som Trump har kommet med.

De gir nå departementet frist til å svare på komiteens henvendelse innen 20. mars.

– Vi har ingen bevis for at dette fant sted, sa Nunes på en pressekonferanse onsdag.

Les også: Trump raser etter skatteavsløring

Han sa også at han selv ikke tror på påstanden om at Trump Tower ble avlyttet, ifølge CNN.

Heller ikke Schiff har noen tro på at anklagene stemmer.

– Så langt har vi overhodet ikke sett noe som støtter dette, sa han.

Anklagene fra Trump har utløst en gransking i Kongressen. Det skal holdes høringer i etterretningskomiteen både 20. og 28. mars. Blant dem som må møte for å svare på spørsmål fra de folkevalgte, er FBI-sjef James Comey og lederen for etterretningsorganisasjonen NSA.

Les også: Uklare signaler om Trumps avlyttingspåstand

Personvernpolicy