– Tre selvmordsbombere planla angrep på tysk kjøpesenter

Tysk sikkerhetstjeneste avdekket lørdag planer om et terrorangrep mot det store Limbecker Platz-kjøpesenteret i Essen og sørget for å stenge senteret. Foto: AP / NTB scanpix
Tysk sikkerhetstjeneste avdekket lørdag planer om et terrorangrep mot det store Limbecker Platz-kjøpesenteret i Essen og sørget for å stenge senteret. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tre menn planla en selvmordsaksjon på et kjøpesenter i Essen i Tyskland lørdag, men sikkerhetstjenesten fikk nyss i planen og stengte senteret, ifølge Die Welt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den tyske avisen Die Welt skulle de tre mennene utløse ryggsekkbomber inne på det store Limbecker Platz-kjøpesenteret klokka 16.30 lørdag.

Tysk sikkerhetstjeneste fikk kjennskap til planen før åpningstid lørdag. Senteret, som huser over 200 butikker og er et av Tysklands største, holdt stengt hele dagen.

Terroraksjonen ble ifølge Die Welt planlagt av en 24-åring fra Oberhausen, som skal ha reist til Syria for å krige for den ytterliggående islamistgruppa IS i 2015.

Les også: Over 3.500 angrep mot asylsøkere i Tyskland i fjor

Islamister pågrepet for terrorplaner i Tyskland

24-åringen, som er identifisert som Imran Reme Q, skal via sosiale medier ha rekruttert flere andre IS-krigere, og han skal også ha rekruttert de tre som skulle gjennomføre terroraksjonen i Essen. Dette bekreftes av påtalemyndigheten i Düsseldorf.

– Ordren ble gitt via sosiale medier, sier en talsmann for påtalemyndigheten, Mathias Proyer.

To menn ble pågrepet i forbindelse med terrortrusselen mot kjøpesenteret, men er siden løslatt.

Les også: Terrormistenkt arrestert i Tyskland

Personvernpolicy