Kreml: Russisk ambassadør møtte Clintons rådgivere under valgkampen

Hillary Clintons rådgivere hadde flere møter med den russiske ambassadøren til USA, slik også Trumps folk hadde, sier en talsmann for den russiske presidenten. Foto: AP / NTB scanpix
Hillary Clintons rådgivere hadde flere møter med den russiske ambassadøren til USA, slik også Trumps folk hadde, sier en talsmann for den russiske presidenten. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russlands ambassadør til USA møtte noen av rådgiverne til Hillary Clinton før presidentvalget i november i fjor, sier en talsmann for Kreml.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis du ser på noen av dem som var tilknyttet Hillary Clintons valgkamp, vil man trolig se at ambassadør Kisljak hadde mange møter av den typen, sier Dmitrij Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, i et intervju med CNN søndag.

Ifølge Peskov dreide møtene seg ikke om valg og valgprosess, og han avviser nok en gang at Russland blandet seg inn i den amerikanske valgkampen for å påvirke utfallet av presidentvalget, slik amerikansk etterretning har konkludert med.

Les også: Sessions vil ikke delta i Russland-gransking

Flere personer med tilknytning til Donald Trump har blitt kritisert for å ha møtt den russiske ambassadøren til USA, Sergej Kisljak, før Trump ble president.

Peskov hevder i CNN-intervjuet at Russland har blitt "demonisert" av de mange påstandene.

President Trump har sagt at han er klar til å samarbeide med Moskva, men det er enn så lenge ikke klart når han og Putin skal ha sitt første møte ansikt til ansikt. De to har kun snakket med hverandre på telefon.

Personvernpolicy