Frykter svensk bandekrig vil spre seg til Danmark

Politi utenfor en restaurant i Malmö der en mann ble skutt og drept i februar. Dansk politi frykter at gjengvolden i Sverige kan spre seg til Danmark Foto: Emil Langvad/TT / NTB scanpix
Politi utenfor en restaurant i Malmö der en mann ble skutt og drept i februar. Dansk politi frykter at gjengvolden i Sverige kan spre seg til Danmark Foto: Emil Langvad/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dansk politi frykter bandekrigen i Sverige kan spre seg til Danmark. Lørdag var det en ny skyteepisode i Malmö.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene ble funnet med skuddskader i en trappeoppgang i drabantbyen Fosie i Malmö lørdag. Han er sendt til sykehus med alvorlige skader.

Politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

Det har vært en rekke drap i flere svenske storbyer den siste tiden. I Stockholm har fem personer blitt drept bare den siste uken, mens fem personer er drept i Malmö siden årsskiftet. Ifølge svensk politi dreier det seg hovedsakelig om gjengoppgjør.

Nå frykter dansk politi at gjengvolden i Malmö vil spre seg til København, som ligger kun 3 mil fra den svenske byen.

– Dette er ting som kan spre seg ved tilfeldigheter. Men det kan også bevisst flytte seg til andre steder i Øresunds-regionen. Dermed kan København potensielt bli åsted for et oppgjør i Malmös underverden, sier politiinspektør Michael Kjeldgaard i det danske Rigspolitiet.

Les også: 13-åring mistenkt for å ha drept jevnaldrende i Sverige