Paven vurderer å lempe på sølibat-krav

Pave Frans vurderer å lempe på kravet om at katolske prester må leve i sølibat. Foto: AP / NTB scanpix
Pave Frans vurderer å lempe på kravet om at katolske prester må leve i sølibat. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er mangel på prester i den katolske kirke, og pave Frans vurderer nå å lempe på kravet om at prester må leve i sølibat. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer ikke på tale å åpne opp for frivillig sølibat for katolske prester, men paven sier i et intervju med den tyske avisen Die Zeit at han vurderer å ordinere eldre, gifte menn som lever i områder med prestemangel.

Reformvennlige krefter i den katolske kirke har lenge tatt til orde for å ordinere "viri probati", latinsk for menn som beviselig har "god karakter". Slike menn har en tendens til å være eldre, og de er også ofte gift og har voksne barn.

– Vi må tenke over om viri probati er en mulighet. Vi må i så fall også bestemme oss for hvilke oppgaver de kan settes til, for eksempel i isolerte områder, sier paven i intervjuet.

– Frivillig sølibat bli ofte diskutert i denne sammenheng, særlig i områder med prestemangel. Men frivillig sølibat er ikke løsningen, understreker pave Frans.

Personvernpolicy