Meny

To døde i protester mot avsettelsen av Sør-Koreas president

Politiet i Seoul prøver å holde rasende tilhengere av avsatte president Park Geun-hye vekk fra rettsbygningen der beslutningen om å avsette henne ble tatt fredag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer, trolig tilhengere av Sør-Koreas president Park Geun-hye, er døde etter demonstrasjoner som brøt ut i Seoul da avsettelsen ble kjent.

Forfatningsdomstolens avgjørelse fredag formiddag vakte store og kraftige reaksjoner blant folket. Store mengder tilhengere av president Park Geun-hye demonstrerte i hovedstaden, mange gråtende og rasende. Politiet forsøkte å blokkere fartsårene mot rettsbygningen med busser.

Bakgrunn: Skandalebefengte president Park avsatt i Sør-Korea

En mann i 70-årene falt fra en av politibussene og blødde kraftig fra hodet da han ble fraktet til sykehuset. Han ble erklært død omkring 13.50 lokal tid. Kort tid etter fulgte meldingen om at en demonstrant til var omkommet. Politiet hadde ingen flere opplysninger om det dødsfallet.

Tusenvis av Park-tilhengere skrek og slo mot politiet da det ble kjent at domstolen enstemmig hadde gått inn for at presidenten skal avsettes på grunn av korrupsjonsanklagene mot henne.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært