Meny

Redd Barna: Kolera-dødsfall i Somalia øker

Somalia regjering har erklært nasjonal katastrofe på grunn av tørke. FN advarer om at Afrikas Horn står overfor en enorm sultkatastrofe Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hittil i 2017 har 8.400 personer fått diagnosen kolera i Somalia, og 200 er døde. Tørken i landet fører til at 200.000 risikerer å dø, sier Redd Barna.

Tørken i landet berører 6,2 millioner mennesker, hvorav mange allerede er rammet av hungersnød. For barn som allerede er rammet av sult, vil kolerasmitte være en dødsdom.

– Det internasjonale samfunnet må handle nå for å forhindre en humanitær katastrofe, sier Hassan Noor Saadi, Redd Barnas landssjef i Somalia.

Redd Barnas nødhjelpsteam er i Somalia for å motvirke kolerautbruddet. De anslår at inntil en million somaliske barn risikerer å bli underernært i år. 200.000 risikerer å dø som følge av sultkatastrofen. Ifølge Redd Barna kan det utvikle seg til en sultkatastrofe verre enn den i 2011, da rundt en kvart million mennesker døde. Den pågående krisen er mer omfattende enn den i 2011 på tilsvarende tidspunkt i utviklingen.

Somaliske myndigheter erklærte tørken en nasjonal katastrofe i forrige uke. Landet er ett av fire områder utpekt av FNs generalsekretær med stort behov for nødhjelp. Nigeria, Sør-Sudan og Jemen, i likhet med Somalia preget av krig og konflikt.

Populært