Meny

Økseangriper i Düsseldorf var psykisk syk

Tysk antiterrorpoliti rykket inn på sentralstasjonen i Düsseldorf etter at flere menn gikk til angrep på forbipasserende med øks torsdag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet avviser at økseangrepet på sentralstasjonen i Düsseldorf var en terrorhandling. 36-åringen som skadet sju personer skal være psykisk syk.

En av dem som ble angrepet torsdag, har alvorlige skader. Det skal være to kvinner blant de skadde.

Ifølge den tyske avisa Bild er angriperen pågrepet og identifisert. Politiet opplyser at den påståtte gjerningsmannen er en 36-åring fra det tidligere Jugoslavia og lider av psykiske problemer. Han skal ikke ha noen kjent tilknytning til terrorisme.

Kom med tog

Ifølge øyenvitner hoppet angriperen ut av et tog som ankom stasjonen.

– Vi sto og ventet på toget. Toget kom, og plutselig hoppet noen ut med en øks og slo til folk. Det var blod over alt. Jeg har opplevd mye, men dette har jeg aldri opplevd maken til, sier et øyenvitne til Bild.

Flyktet

Store politistyrker var raskt på stedet, tok seg av de skadde og tok opp jakten på gjerningsmannen. Han hoppet ned fra en bro, men ble innhentet og pågrepet.

– Han skadet seg i fallet og er nå til behandling på sykehus, sier en talsperson for politiet.

Politiets antiterrorstyrke kom til og evakuerte stasjonsområdet, mens helikoptre sirklet over bygningen og sentrumsgatene rundt.

Full stans

All togtrafikk til og fra sentralstasjonen i Düsseldorf ble inntil videre stanset.

Düsseldorfs borgermester Thomas Geisel besøkte stasjonsområdet sent torsdag kveld og takket politiet og ambulansefolkene for innsatsen.

– Mine tanker og min medfølelse er hos de uskyldige som ble såret, sier han.

På overvåkingsvideoer fra angrepsstedet ses også en annen person som løper av gårde, men politiet er ikke sikre på om det er en som rømmer fra gjerningsmannen eller om det er en medsammensvoren.

Populært