Meny

Nær 50 ble drept i sykehusangrep i Kabul

Sårede menn er innlagt på et sykehus i Kabul etter at Afghanistans største militærsykehus ble angrepet av IS-tilhengere onsdag. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall drepte i IS-angrepet mot Kabuls største militærsykehus har steget til 49, opplyser afghanske myndigheter. 76 personer ble såret.

– Blant ofrene er det leger, sykepleiere, pasienter og andre sivilt ansatte, opplyste en talsmann for helsedepartementet, Qamaruddin Sediqi, torsdag, dagen etter angrepet.

Han sier også at tilstanden er kritisk for ti av de sårede.

Onsdag ble det oppgitt av 30 personer ble drept og 66 såret.

Antall angripere har også steget. Tidligere har myndighetene oppgitt at fire menn deltok i det seks-sju timer lange angrepet, hvorav én utførte et selvmordsangrep utenfor sykehuset, mens de tre andre tok seg inn i sykehuset.

Natt til torsdag offentliggjorde imidlertid IS bilder og navn på fem angripere. Gruppa hevder at 400 personer ble drept og såret.

Militærsykehuset Sardar Mohammad Daud Khan regnes som ett av de beste i Afghanistan. Det har mye avansert utstyr og fungerer også som utdanningsinstitusjon for leger og sykepleiere. Det har 400 senger og behandler sårede soldater fra hele Afghanistan.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært