Meny

USA vurderer å sende 1.000 soldater til Kuwait

Amerikanske soldater på øvelse. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trumps administrasjon vurderer å sende en reservestyrke til Kuwait i kampen mot islamistgruppa IS, opplyser anonyme tjenestemenn.

Forslaget om en reservestyrke på opptil 1.000 soldater skal ikke være formelt lagt fram ennå, melder nyhetsbyrået Reuters og viser til ikke navngitte tjenestemenn. Ifølge forkjemperne for en slik styrke vil amerikanske soldater i beredskap i Kuwait gi bakkestyrkene større fleksibilitet til å raskt rykke inn ved uforutsette muligheter eller utfordringer i kampene mot IS i Syria og Irak.

Å sende en slik reservestyrke til Kuwait ville være et skritt vekk fra tidligere president Barack Obamas linje. Obama-administrasjonen ble ofte beskyldt for detaljstyring av hvert minste taktiske trekk, mens å utplassere en reservestyrke i Kuwait vil kunne overlate til lokale militærledere å avgjøre om amerikanske soldater skal rykke inn eller ikke.

Det er ikke klart om forsvarsminister Jim Mattis støtter forslaget. Talsmann for Pentagon, kaptein Jeff Davis, ønsker ikke å kommentere saken.

Populært