Australia:

Britisk kvinne (22) «voldtatt og mishandlet i flere uker»

En britisk turist med arbeidsvisum i Australia skal ifølge lokalt politi ha blitt voldtatt og mishandlet da hun i flere uker ble holdt som fange i delstaten Queensland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle britiske kvinnen ble først reddet søndag ettermiddag. Politiet stanset terrengbilen der hun var sjåfør, og så at den skrekkslagne kvinnen hadde store skader i ansiktet.

– Hun fortalte oss at gjerningsmannen faktisk skjulte seg i kjøretøyet. Vi gjennomsøkte bilen og fant ham i bagasjen sammen med noen av parets eiendeler, sier australsk politi ifølge lokalavisa Courier-Mail.

Den australske mannen (også 22 år) som lot til å skjule seg bak i kjøretøyet ble pågrepet. Betjentene fant ham under en kleshaug.

Les også: Fransk turist knivdrept i ødemarken i Australia

Mishandlet

Paret skal ifølge politiet ha møtt hverandre under en musikkfestival i nærheten av byen Cairns 27. januar, ifølge lokale medier. De innledet et forhold og ble enige om å dra på bilferie sammen. Få dager senere skal mishandlingen ha begynt. Kvinnen har forklart til politiet at hun ble angrepet gjentatte ganger i perioden 3. februar til 5. mars.

Den 22 år gamle kvinnen har oppholdt seg i Australia på arbeidsvisum siden april 2015, og var ikke meldt savnet.

– Adferden hennes og skadene sa oss at noe var galt fatt, sier politisersjant David Harper, som gjorde pågripelsen, ifølge lokalavisa Brisbane Times.

Bilen ble opprinnelig stanset fordi kvinnen ikke hadde betalt for bensin etter et stopp i byen Mitchell.

Kvinnen og mistenkte befant seg mer enn 1000 kilometer sør for Cairns da bilen ble stanset av politiet.

Politiinspektør Paul Hart sier til lokale medier at betjentene «kan ha reddet den unge jentas liv». Australsk politi mener kvinnen ble holdt igjen i bilen mot sin vilje.

Mediegruppa til politiet i delstaten omtalte Harts pressekonferanse på Twitter:

– Frihetsberøvelse

Den 22 år gamle mannen fra Cairns er siktet for en rekke lovbrudd, blant disse fire tilfeller av voldtekt, åtte overfall og fire tilfeller av kvelning.

Kvinnen har blitt behandlet for brudd i ansiktet, skrammer, nakkeskader og kutt. Siden søndag har hun også vært i kontakt med familien i Storbritannia og venner i Australia.

Mistenkte er også siktet for frihetsberøvelse, besittelse av narkotika og for å ha hindret politiets arbeid. Mannen skal også ha ødelagt den britiske kvinnens pass. Den australske mannen har selv sagt til politiet at han var på vei til Charleville for å søke jobb, og at han sov bak i bilen. Han sitter i varetekt, og vil møte for retten igjen i byen Roma 23. mai, ifølge Courier-Mail.

Øvrige kilder: BBC News.

Les også:

Norsk kvinne fortsatt kritisk skadd etter drukningsulykke i Australia

Kjøttallergi etter flåttbitt øker verden rundt

Australier fant gullklump på over fire kilo

Personvernpolicy