Meny

97-årige tvillinger frøs ihjel

Tvillingene Martha Williams (til venstre) og Jean Haley (til høyre) fotografert da de var rundt 25 år gamle. Lørdag morgen døde begge. Foto: Familien / AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martha Williams og Jean Haley ble født for nesten 100 år siden. Fredag døde de to amerikanske tvillingene på tragisk vis.

Fredag kveld dro Jean Haley og Martha Williams (97) inn til sentrum av byen Barrington i den amerikanske delstaten Rhode Island. De to tvillingene skulle spise middag med lillesøsteren på 89.

Tvillingsøstrene Martha Williams, til venstre, og Jean Haley, til høyre, fotografert i 2015. Fredag døde de to søstrene, 97 år gamle. Foto: AP / NTB scanpix.

Det fatale skjedde etter at de hadde tatt farvel med søsteren og var på vei hjem. Ifølge The Washington Post mener politiet i Barrington at Martha Williams trolig har falt i innkjørselen da hun gikk tilbake til bilen sin utenfor huset til Jean. Og da Jean forsøkte å hente hjelp, snublet hun i et teppe i garasjen uten å komme seg opp igjen.

Frøs i hjel

Jean Haley ble liggende ubevegelig i den iskalde garasjen hvor porten stod på vid gap, mens tvillingsøsteren Martha ble liggende på magen bak sin bil utenfor. I løpet av natten falt temperaturen helt ned til minus 16 grader.

Først neste morgen ble de to eldre tvillingene oppdaget av en nabo. Da var tilstanden kritisk. I full hast ble de fraktet til sykehuset, men livene deres sto ikke til å redde. De to 97 år gamle søstrene hadde frosset i hjel bare noen meter fra hverandre, skriver CBSNews.

Les også: 70 år etter krigen: Endelig møttes Norwood og Joyce

Rører mange

Historien om Jean og Martha har i helgen rørt mange. Ikke bare fordi de var så høyt respektert og elsket i lokalsamfunnet, men fordi de to søstrene trakk både første og siste åndedrag sammen.

Mandag samlet familiemedlemmer, venner og naboer seg foran Jean Haleys hus hvor de la ned blomster og sørget over de to tvillingenes tragiske dødsfall.

Haleys familie sendte mandag ut en kunngjøring der de takket for kondolanser og og mintes tvillingsøstrene som inspirerende og med en stor begeistring for livet.

Familien skriver at søstrene levde sine 97 år til fulle, med sjarme, ynde, vennlighet og eleganse, og at de vil bli husket med kjærlighet.

Les også:

Vil du oppleve varig kjærlighet bør du lese dette

Nektet søsknene adgang til egen begravelse

Tove Steinbo (73): – Jeg har aldri vært redd for å dø

Populært